Pozitív fordulat: mégis lesz idén nyáron Magyar Sziget

Amint attól sokan tartottak, a koronavírus-járvány a Magyar Szigetet sem kerülte el, néhány hete úgy döntöttek a szervezők, lemondják az ide fesztivált, azt jövőre rendezik meg. De Spigut Tamás most elárulta lapunknak, titkon mégis abban reménykedtek, még az idén nyáron sikerül tető alá hozniuk a rendezvényt. Az események kedvező alakulása folytán elérkezettnek látták az időt, hogy még időben, nyár elején bejelentsék, mégis megtartják a hazafiak körében igen népszerű és nagy hagyományokkal bíró kulturális és zenei eseménysorozatot. Ahogy a legtöbb fesztivált, a Magyar Szigetet is nyár végén rendezik meg, mégpedig augusztus 26-29. között, az ásotthalomi Gárgyán erdőben.

– Elég jól kijött Magyarország a vírushelyzetből, pedig az elején még azt hittük, hogy egész nyáron tartani fognak a szigorú korlátozások, például a turizmus és vendéglátás terén is, ezért a tömeges rendezvényeket szinte mindenki elengedte erre az évre. Majd jöttek az enyhítések és a dátum a tömeges rendezvények korlátozásainak feloldásáról – mondta Spigut. Mint fogalmazott,

Még ekkor sem voltak biztosak abban, hogy meg tudják szervezni időpont csúsztatással a már eltervezett programjaikat, sőt, szinte lehetetlennek tűnt, de titkon azon dolgoztak, hogy ne kelljen teljes egészében lemondaniuk az idei Magyar Szigetről, így egy kis programváltozással végül sikerült megtartaniuk a zenekarok nagy részét
Kérdésünkre, miszerint lesz-e hatással az időpont tolódás a rendezvény hangulatára, egyértelmű választ adott:
“azt gondolom, hogy egy ugyanolyan színvonalas programmal tudunk készülni, mint amit már bejelentettem a vírushelyzet előtt.”
Mint fogalmazott, sok fesztivál tolódott erre az időpontra országszerte,
de még egy, a Magyar Szigethez hasonló fesztivál nincs az országban, így ugyanolyan reményeket fűz a fesztiválhoz, mint a vírushelyzet előtt.
(fotó: Facebook, forrás: elemi.hu)

Szólj hozzá