Nyitás, zárás

A Magyar Sziget rendezvény 2022. július 27-én (1. nap) 10.00 órakor nyitja kapuit. A fesztivál vendégeinek július 30-án (vasárnap) 14.00 óráig kell elhagyniuk a helyszínt és a kempinget.
A rendezvény nyitva tartása:

  • július 27. 10:00 órától július 30. 14:00-ig.

Belépés

A rendezvény 12 éven aluliaknak ingyenes. A 12. életévüket betöltött vendégek normál jegyárakon látogathatják a fesztivált. A 14. életévüket be nem töltött gyermekek csak nagykorú cselekvőképes kísérővel léphetnek be a rendezvény területére, és csak velük tartózkodhatnak ott. 12 éven aluliak számára karszalag viselése, rajta a nagykorú, cselekvőképes kísérő mobiltelefonos elérhetősége feltüntetésével engedélyezett.
A rendezvény területére a Rendező által kiadott engedély nélküli járművel behajtani tilos.

Jegyek érvényessége

Az adott napra szóló napijegy másnap 10.00 óráig érvényes. Ha éjfél után érkezel, még előző napi jegyet tudsz vásárolni. Minden nap a rendezvény nyitását megelőző egyórával kezdjük az aznapra érvényes belépők árusítását. Bérletet augusztus 26-án lehet vásárolni, a rendezvény további napjain napijegy váltására van lehetőség.
Az elővételben váltott jegyek QR-kódos érvényességi ellenőrzést követően, a belépőjegy megvásárlásával automatikusan elfogadod a rendezvényre vonatkozó jelen házirendjét.

Karszalag

Mindenkinek, aki belép a fesztivál területére, karszalagot kell viselnie. A fesztivál területén belül a biztonsági szolgálat folyamatosan ellenőrzi a karszalag meglétét. Az elővételben megváltott jegyeket karszalagra kell a helyszínen beváltani, ami nem átruházható. Sérült, elveszett karszalagot nem áll módunkban cserélni, illetve pótolni. A karszalagok UV tintával vannak ellátva. Az UV festék elfolyása is sérült karszalagnak minősül. A jegyhamisítók és a hamisításban közreműködők ellen a Rendező eljárást indít.

Befogadóképesség

A fesztivál rendezvény helyszíneinek befogadóképessége korlátozott. A biztonsági előírásokkal összhangban, az adott helyszín maximális kapacitásának elérésekor a szervezők – a biztonsági szolgálat koordinálásával – korlátozhatják az adott rendezvény területre történő bejutást.

Mit nem lehet bevinni a Magyar Sziget fesztiválra?

A rendezvény területére mások testi épségét veszélyeztető tárgyakat szigorúan tilos behozni. A hatályos – 175/2003. (X. 28.) Korm. rendelet – szerint nem tarthatsz magadnál meghatározott, közbiztonságra különösen veszélyes tárgyakat (8 cm-nél nagyobb vágóélű kés, rugóskés, gázspray stb.), ez szabálysértésnek minősül. Magyarországon mind a könnyű, mind a kemény drogok fogyasztása és birtoklása büntetendő cselekmény, erre a rendezvényre is szigorúan tilos a behozataluk! A rendezvény területére petárdát, rakétát, bármiféle pirotechnikai eszközt, ütő-, vágóeszközt, fegyvert, üvegtárgyat, szeszes italt, üdítős palackot, valamint kereskedelmi mennyiségű élelmiszert bevinni szigorúan tilos! A fesztivál területére állatokat nem lehet behozni.

Orvosi szolgálat

A rendezvényen folyamatos, orvosi és mentőügyelet működik. A rendezvényre érkezők a belépés előtt lázmérésen vesznek részt. Lázas vendég a rendezvényterületére nem léphet be.

INFO, elvesztett/talált tárgyak

A fesztivál területén információs pont is működik a bejáratnál; fordulj bizalommal munkatársainkhoz! A talált tárgyakat a bejárati Információs Ponton gyűjtjük. Itt add le, illetve itt érdeklődj az elveszett tárgyak felől.

Dohánytermék vásárlás

A törvényi szabályozás miatt csak Nemzeti Dohányboltban lehet dohányterméket vásárolni, a fesztivál területén erre nincs lehetőség.

Megközelítés / Közlekedés

A fesztivál főbejárata az Királyhalmi utcáról nyíló Gárgyán- erdei pihenőpark felé vezető úton közelíthető meg. A fesztivál közvetlen közelében korlátozott a parkolóhelyek száma. A rendezvény ideje alatt Ásotthalmon, a fesztiválon és a környező utcákon is fokozott rendőri ellenőrzésekre lehet számítani. A közlekedés biztonsági szabályokra ezért nagyon ügyeljetek! Autóba, kerékpárra, motorra vagy egyéb járműre ülni minimális alkohol állapotban sem szabad!

Egyéb fontos tudnivalók

A rendezvényről hang- és képfelvétel készül. Minden résztvevő, aki a felvételeken megjelenik, csak a beleegyezésével nevesíthető, viszont semmilyen követeléssel nem léphet fel sem a Rendezőkkel, sem a felvétel készítőjével, sem annak jogos felhasználóival szemben. A rendezvényen kép- és hangfelvételeket, valamint drónfelvételt csak a Rendezők előzetes írásbeli beleegyezésével lehet készíteni. További kérés, kérdés esetén az [email protected] címen kérhető tájékoztatás. A fesztivál területén a Rendezők írásbeli engedélye nélkül tilos bármiféle kereskedelmi vagy reklámtevékenységet folytatni. A fesztivál területén kívül történt balesetekért a Rendezők felelősséget nem vállalnak. Fiatalkorúakat és ittas személyeket szeszes itallal nem szolgálnak ki.