Akik előre látták, hogy nem kell majd védettségi egy jó fesztiválhoz: Pipás Pistával, Ismerős Arcokkal és Náksival durrant 2022-ben a Magyar Sziget

“Védettségi igazolvány nélkül látogatható fesztivál” – jelent meg a 2022 nyarán új helyszínen és frissített, a korábbiaknál slágeresebb koncepcióval visszatérő Magyar Sziget első hirdetése az év elején. Spigut Tamás főszervező akkor azt nyilatkozta megkeresésünkre, hogy a szabadság jegyében védettség nélkül is be fogják engedni a vendégeket (erre egyébként Ásotthalom község mivolta miatt volt törvényes lehetőségük), erre pont egy hete bejelentették, hogy országos szinten is feloldják a fesztiválokat sújtó korlátozásokat.

“Bejött az ötletünk, az egész ország bennünket követ” – mondta viccelődve a Magyar Sziget főszervezője, a szegedi Spigut Tamás. Náluk alapból az volt a koncepció, hogy megkülönböztetések nélkül, az egyenlőség jegyében (védettségi, pontosabban oltottsági igazolvány terén is) tartják meg a rendezvényt a “bűbáj földjén”, ahol “leomlanak a határok az oltottak és oltatlanok között”.