A Magyar Szigetet is támadja a Facebook-cenzúra

A Magyar Sziget facebookos jelenlétét is utolérte a közösségi portál féktelen cenzúrája – tájékoztatott minket Spigut Tamás, a fesztivál főszervezője.

Mint ismeretes, az előzetes döntéssel ellentétben ugyan később, de mégis idén nyáron tartják meg a Magyar Szigetet, egész pontosan augusztus 26-a és 29-e között, az ásotthalmi Gárgyán erdőben.

A Facebook azonban nemrégiben törölte a Magyar Sziget eseményét, sőt, Spigut profilját is eltávolították. Majd arra kérték, igazolja személyazonosságát, de ezt egész egyszerűen nem teszik lehetővé, hiába fotózza be okmányait, így gyakorlatilag búcsút inthet profiljának. De elmondta, Sziva Balázs privát profilját is teljes mértékben eltávolították a napokban.

A Magyar Sziget Facebook-oldalát egyelőre még meghagyták, de számos posztot töröltek minden előzetes felszólítás és ok nélkül.

Spigut kiemelte, ezek több hetes posztok voltak, így a fesztivál Facebook-oldalát gyakorlatilag egy hajszál választja el a törléstől, arra számít, utólagosan fogják eltávolítani a korábbi bejegyzéseiket is.

– Természetesen ez mit sem számít, mert bár bosszantó és felháborító, mi nem elsősorban a virtuális, hanem a személyes kapcsolatokra építünk, és ahogy augusztus végén ismét leomlanak a határon, úgy Zuckerberg virtuális diktatúrája sem fog semmit érni a való életben – nyomatékosította.

– 10-15 évvel ezelőtt Facebook nélkül is elértük, hogy több tízezren legyünk a Magyar Szigeten, ezúttal sem lesz akadály, ha nem marad más lehetőségünk, akár teleplakátoljuk az egész országot

– biztatott Spigut.

(Fotó: illusztráció, forrás: magyarjelen.hu)

Szólj hozzá